A Travellerspoint blog

Dag 2 … vertraagde start, Vlucht+Disney’s Animal Kingdom

Het gaat al een pak beter dan de eerste dag ...

sunny 32 °C

The morning after
De ochtend in Newark verloopt stukken beter dan de vorige dag. We worden allemaal wat stijf wakker, en moeten wel naar een andere gate “accross the terminal”, maar aangekomen, klopt het dat we first class zitten.
Take off klopt zelfs nog ongeveer, ttz. 07.45 hr ...
De first class is met 2 + 2 zetels ipv 3 + 3 dus meer plaats sideways en voor de benen, maar de stewardess heeft volgens mij iets in de knoop, want niet zo heel vriendelijk.
We stijgen en landen op tijd, en weeral heb ik goed geslapen onderweg, so I am told …

Disney's Magical Express
In Orlando aangekomen, gaan we naar de Disney terminal voor het transport naar het park. Bij het inchecken voor ons vervoer, blijkt onze bagage er nog niet te zijn geraakt. Gisterenavond zeiden de Continental folks dat de koffers nog ’s nachts gingen gaan, maar bij navraag zitten ze zelfs op één vlucht later, zo zegt men.
Het duurt wel even voor we dit weten, maar uiteindelijk nemen we de Disney’s Magical Express naar het Carribean Beach Resort (CBR).

Aruba
Het is tegen de middag als we daar aankomen, en we krijgen aan de check-in alle documenten en de sleutels van onze kamer in het Aruba dorp. Het is één van ca. 7 “dorpjes” van het CBR resort - dat meer dan 2000 kamers heeft – waartussen shuttles rijden…
Disney_world_1.jpg
We frissen ons even op, en trekken met een andere shuttle naar het “Animal Kingdom”.
Onderverdeeld in diverse “landen, met een centrale grote Baobab boom (fake denk ik), is dit een mengeling van een zoo en Bobbejaanland op zijn Disney’s.
De populaire rides hebben een soms lange wachtrij, maar als je in een Disney resort zit, kan je een FastPass nemen. Da’s een aparte rij waar je op een bepaald uur naar de ride kan en dan stukken sneller aanschuiven dan de andere wachtenden. Je bent wel beperkt in de FastPass’es die je kan doen, en moet gemiddeld een uurtje wachten voor je een andere FastPass kan aanvragen.
Disney_world_AK.jpg
Voor de Expedition Everest krijgen we van een voorbijganger FastPass tickets om direct te gaan, want zijn dochter had teveel schrik …Dus wij direct naar de Yeti, het spoor eindigt op een bepaald moment, en dan ga je achterwaarts, en dan terug voorwaarts …
Dan naar Dinoland, waar we 65 miljoen jaar terug gaan in een 4x4 ride tussen de dinosaurussen, juist voor de grote asteroïde in slaagt.
In Asia doen we de Kali River Rapids, en dat geeft een heel welkome afkoeling, want als ik het nog niet gezegd heb, het is hier warm, heel warm …
We sluiten af met de Kilimanjaro Safari, waar we in een 4x4 bus tussen diverse “live” dieren rijden, en mee helpen de stropers te vangen … :-)

Hierna trekken we met de Disney shuttle terug naar Aruba, om onze valiezen eindelijk te verwelkomen. Oef … verse klederen … en een douche.

We voelen het 's avonds ...
’s Avonds voelen we de zware nacht van de dag ervoor, en we blijven dichtbij, ttz. over de brug van het meer naar het nabije stadscentrum “Old Port Royale Centertown”. We eten een steak, en nemen een nachtmutsje op het terras van de Cabane Banane op de tonen van een one-man band live entertainment.
Als we terug in onze kamer zijn, is er niet veel nodig om ons in slaap te krijgen …
Zo eindigt “Dag 2” waar we dan toch op onze bestemming zijn geraakt, en we ons eerste Disney park hebben kunnen bezoeken.

Goedenacht, morgen is Hollywood Studios aan de beurt.

Posted by wuytserik 16:00 Archived in USA Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint