A Travellerspoint blog

Dag 3 - 4 augustus - Disney's Hollywood Studios

Een tweede Disney park voor vandaag ...

sunny 32 °C

Hollywood Studios
We staan redelijk vroeg op, en kleden ons aan, en nemen de shuttle bus naar het Hollywood Studios – Disney park.

Als eerste attractie gaan we met Star Tours op een Star Wars flight simulator, die ons op een vakantie naar Endor gaat brengen, maar ons “toevallig” stuurt naar de Death Star van de gevreesde Republic. We brengen het er levend van af, en gaan ontbijten in de Hollywood & Vine. All you can eat ontbijt op de tonen van tekenfilmfiguurtjes, die ons gelukkig niet teveel lastig vallen, want ze zien dat Olivier al een grote tiener is ..

Daarna gaan we kijken naar de “Lights, Motors, Action Extreme Stunt Show”, een stunt show zoals hij in Disneyland Parijs ook wordt gedaan en waar ze tonen hoe de meeste auto-stunts echt worden uitgevoerd.
We nemen een FastPass reservatie voor de Tower of Terror (later op de namiddag), en tussendoor vergasten we ons aan frozen cola’s die ons “bijna” een brain freeze bezorgen.
Dag_3_Disney_overdag.jpg
De Indiana Jones toont “op zijn Amerikaans” hoe gevechten en stunts worden opgezet. We zien Indy lopen voor de grote boulder in de Boliviaanse jungle, vechten met zwaardvechters in een Arabisch dorp en met een boenk van een kerel in de woestijn met een losgeslagen vliegtuig dat de boel doet ontploffen.

We nemen een ritje in “The Great Movie Ride”, en krijgen ook een initiatie in watervuurgevechten à la Pearl Harbour in de Studio Backlot tour.

De Tower of Terror nemen we als laatste van de namiddag. Je checkt zogezegd in, in het hotel, maar je geraakt niet echt op je verdiep, want je verdwijnt in de Twilight Zone en gaat na een val met de lift weer omhoog en omlaag en omhoog en … terug naar de hotel-lobby …

Twee dagen Disney wandelen hebben een tol gemaakt op onze voeten, we hebben wat last van blijnen, maar gelukkig hebben we genoeg Compeed bij om de zaak op te lossen.

Terug naar het Resort
We gaan terug naar de bus shuttle, die ons zonder wachten terugbrengt naar het resort.
Daar gaan we toch ook even gebruik maken van de pool omgeving, want het is nog heel goed weer om een zwemmetje te doen.

Downtown Disney
Dan is het douchen, omkleden, en op naar “Downtown Disney” deze keer, om ook eens langs de winkels te wandelen en een hapje te eten. Na een welverdiende en goede maaltijd nemen we nog een laatste avondwandeling tussen de diverse Disney shops, Lego standbeelden en wat nog. Dan terug met de shuttle naar het resort.
Dag_3_Disney_avond.jpg
By the way …hoe meer parken we doen, hoe meer we het voelen in de benen dus, en er schiet weinig (lees: geen) tijd meer over voor mij om te bloggen …Dat wordt achterstand in het schrijven dus … want morgen is er nog een park … SeaWorld.

Posted by wuytserik 16:00 Archived in USA Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint