A Travellerspoint blog

Dag 4 - 5 augustus - SeaWorld Orlando

SeaWorld, wereld van dieren en shows ... en de Kraken ...

sunny 34 °C

De laatste ochtend in het Carribean Beach Disney resort ...
Carribean.jpg
We maken onze bagage, en we bellen een taxi.
Deze is er vrij snel, en brengt ons naar het Marriott Cypress Harbour resort.
Dit is een kleine 10 miles verderop, en vlak bij SeaWorld.

Marriott Cypress Harbour
De receptie is mooi, de mensen zijn heel vriendelijk en we krijgen onze key cards voor de suite.
De SeaWorld tickets zijn inbegrepen in de kamers, en bij de concierge kunnen we de tickets voor de volgende dag krijgen voor het Kennedy Space Center (da's dan niet aanschuiven daar).
De concierge man vraagt inlichtingen of ik geen Marriott club member ben, en ik herinner me 20 jaar geleden eens een kaart te hebben aangevraagd. Wonder boven wonder is dat terug te vinden in hun computer, en dat doet hij een op het eerste zicht wat raar voorstel, omdat ik zulk een kaart heb.
Als we de volgende ochtend van 07.45 tot 09.15 uur gaan luisteren naar een Marriott time share speech, dan krijgen we 150$ terugbetaald en gratis ontbijt erbij. We moeten niets kopen, alleen maar geinteresseerd luisteren ...
Het gratis ontbijt en de return som is zo "tempting" dat we accepteren. Het betaalt dan ineens de Kennedy Space center tickets en de internet fee terug ...
Goed meegenomen ... maar eerst SeaWorld. We zien morgen wel.

De kamer
Dus... we gaan eerst naar de kamer.
Kamer_Marriott.jpg
En wat een kamer ... blok 54 kamer 36: een 2 bedroom, 2 bathroom suite met jacuzzi in de grote slaapkamer, grote living, grote keuken met vaatwasser, droogkast, wasmachine ... Olivier probeert eerst nog de grote kamer met de jacuzzi voor zich te claimen, maar hij geeft toch toe en geeft ze aan ons. Hij heeft zijn eigen grote slaapkamer met badkamer. Jawadde, wat een appartement ...
De kamers zijn waarschijnlijk time-share condo's die ze aan zeer schappelijke prijzen in een "SeaWorld" package als hotelkamer verhuren.
Met de SeaWorld tickets eraf (70$ per persoon), is de hele suite nog stukken goedkoper dan een nacht in Brussel in de Crown Plaza recht tegenover de Oracle gebouwen.

Op naar SeaWorld
Maar toch moeten we doorgaan naar het SeaWorld park.
Met een soort tram-busje dat alle hotels uit de buurt afdoet, komen we in SeaWorld aan, en ook dit is een zeer relax, zeer verzorgd park.
Het is een combinatie van Boudewijnpark en Disney.

Zeedieren all-over
We nemen het "all you can eat" ticket, want dan kan je in de meeste zaken eten en vooral diet-soda's gaan halen, want bij deze warmte kan je drank goed gebruiken. We gaan eerst een hapje eten in het Voyagers restaurant, vrij cafetaria like, maar goede pizza ... En dan komt het park.
SeaWorld_1.jpg
We zien de pinguins, de zeehonden, de haaien, dolfijnen, roggen, etc ... dieren die allemaal in bassin's zitten.
En dan is er de "Kraken" een reuze rollercoaster_ride... nooit gezien, maar tonnen fun. Vooraf gaat alles wat los is in een "locker" kastje. Dan, vrijwel niet aanschuiven naar de roller coaster waar je in gaat hangen en dan ben je weg voor 7 (lees: zeven) maal over kop gaan, rechtdoor of met twisters.
Kraken.jpg
Helemaal niet schrikwekkend, en je lacht je te pletter van de fun ...

De SeaWorld Shows
De shows zijn ook zeer mooi en allemaal op zijn Amerikaans, met een stukje drama erin ...
De dolfijn/walvissen show (zie de bovenste foto's hieronder) is in een knap bassin, met tussen de dieren door ook een show van duikers.
SeaWorld_Shows.jpg
Dan is er de Shamu show (zie de onderste foto's hierboven) met de Orka's. Shamu is zowat de favoriete Orka van het park, en de beesten geven een goede show, waarbij vooral de eerste 15 meter van het publiek er van langs krijgt ... ze noemen het de "soak"-zone.

Afsluiten
Na de orka's/killer whales gaan we nog langs de Wild Artic, waar je in een soort van arctic ride - (je raadt het) het is een flight simulator - over de arctische velden en wateren vliegt ... we zien ook nog wat ijsberen, walrussen en Beluga whales en na het verlaten van het "arctische velden-complex" eten we snel nog een snackje en gaan dan naar de exit.

Terug naar het hotel
We nemen de taxi ipv het tram-busje om sneller in het hotel te geraken en van het zwembad te profiteren.
De pool is fun en naast het zwembad is ook een "hot water" spa-bubbelbad, met zowat het warmste water dat ik ook heb meegemaakt ...
Marriott_C..Harbour.jpg
Tegen zonsondergang aan, gaan we naar onze suite/kamer, en profiteren van de 3 TV's ... in de living en in elke slaapkamer ...

Het was weeral een drukke dag en we kruipen erin, want morgen moeten we er vroeg uit ...

Posted by wuytserik 16:00 Archived in USA Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint